Pagina wordt geladen ...
Bel ons op 0900 275 275 0
Echte radio

[PERSBERICHT] Simone FM bestaat 20 jaar! 


De regionale commerciële zender voor Noord Nederland, Simone FM, bestaat dit jaar 20 jaar!

Op 5 januari 1998 werd het station officieel opgericht en de eerste uitzendingen gingen in mei van dat jaar ‘de lucht in’. Dat wil zeggen: de kabel op; want de eerste uitzendingen waren te horen via het toenmalige Essent (thans Ziggo) in de provincies Groningen en Drenthe. En daarmee is Simone FM thans één van de oudste nog actief op de FM uitzendende regionale commerciële omroepen.

Roerige start
In die 20 jaar Simone FM (de eerste 5 jaar ‘Radio Simone’ geheten) zijn er vele historische mijlpalen bereikt en bijna letterlijk bergen overwonnen. Vooral de eerste 5 jaren waren moeizaam. Doordat het CvdM pas op 2 mei van dat jaar een vergunning afgaf voor toestemming tot het maken van radio; greep het station naast de mogelijkheid om mee te doen voor de eerste verdeling van een FM-pakket. Immers; in diezelfde maand werden de voorwaarden om mee te mogen doen voor de verdeling van een FM-pakket bekend. En wat bleek: je moest ‘voor 1 mei actief zijn als omroep’ om in aanmerking te komen voor FM-frequenties. Nog altijd speelt de gedachte hierover dat er ‘duistere krachten’ ons de kans hebben ontnomen om al in 1998 een FM-pakket te verkrijgen.

Vervolgens betekende dat uiteindelijk, naar achteraf bleek,  5 lange jaren zien te overleven op de kabel. Uiteindelijk lukte het om in 2003 kavel B14 te bemachtigen; met daarin 3 etherfrequenties (in Groningen, Hoogezand en Emmen). Om die lange periode te overleven is nog wel een periode uitgezonden via de toenmalige lokale omroep van Stadskanaal; Lok 105.3. Inmiddels, anno 2018, heeft het station de beschikking over 6 frequenties in de provincies Groningen en Drenthe; en 2 DAB+-kanalen.

Rijke geschiedenis
Het station heeft zichzelf regelmatig stevig op de kaart gezet middels ludieke- en soms ook wel erg bizarre acties. Daarbij werd de landelijke TV enkele malen gehaald. Ook is Simone FM een opstap gebleken voor talent dat een landelijk station ambieerde. Enkele dj-namen die het tot de landelijke radio zijn ‘doorgebroken’: Jordi Warners (SLAM); Martijn Biemans (538 en Qmusic) en Anton Griep (Qmusic). Andere Simone FM-coryfeeën  maakten een overstap naar de publieke omroep: Martijn Woering (hoofd techniek RTV Noord) en René Steenbergen (RTV Noord). En: het typetje Evert Baptist (Wim Drent) werd bedacht bij Simone FM en was in zijn beginjaren te horen op de zender. Het leverde vaak hilarische radio op.

Feest
Simone FM laat dit 20 jarig jubileum niet aan zich voorbij gaan. In het hectische regionale radiolandschap, waar het een komen en gaan is van omroepen, zijn we er trots op dat deze mijlpaal is bereikt. Het hele jaar door zullen er acties en activiteiten worden gehouden voor onze luisteraars en onze adverteerders. Er zullen over het jaar heen enkele grote prijzen worden verloot en bijzondere live-uitzendingen vanaf locatie. Daarbij wordt uiteraard onze inmiddels overbekende rode Engelse dubbeldeksbus ingezet. En aan een feest voor onze luisteraars wordt momenteel ook hard gewerkt.

Toekomst
Radio is hectisch. Zéker regionale radio! Er zijn zeker plannen voor de toekomst. Er is door allerlei soms bizarre ontwikkelingen in de radiomarkt moeilijk een goede richting te bepalen. De ambitie bij Simone FM is om iig de huidige positie vooral verder te verstevigen in haar regio. En vooral: blijven doen wat we doen. In een landschap van strakke formats en het uitspugen van lijstjes vooral met veel passie radio blijven maken en de 20-jaar oude slogan in ogenschouw houden. Simone FM is al 20 jaar: ECHTE RADIO!

SFM20JAAR

Nu op de radio Bekijk de playlist

Nu op Simone FM
LADEN
De gegevens worden opgehaald ...